“Timpul tău e limitat, nu-l irosi trăind viețile altora.” Steve Jobs

Un număr foarte mare de oameni sunt nefericiți la locul de muncă, iar starea negativă le afectează și celelalte aspecte ale vieții lor, o demonstrează statisticile la nivel mondial.

O altă statistică spune că aproximativ 65% dintre copiii de școală de astăzi vor fi angajați în locuri de muncă care nu există încă.

Așadar, dacă te întrebi cum ar fi să ai ACEL dream job, este clar: trebuie să îți oferi șansa unei vieți care să te împlinească.

“Încetează să mai fii cine erai și transformă-te în cine ești” – spunea Paulo Coelho în “Zahir”.

Cum ar fi să îți poți creiona propria viață? Să te poți reinventa și să te simți mândru de tine. Nimeni nu are zâmbetul tău și niciodată nu va mai fi o persoană care să aibă aceleași abilități sau trăsături ca ale tale. EŞTI UNIC! Ai fost creat pentru a fi diferit și nu lăsa pe nimeni să fie autorul propriei tale vieți.

Poți face asta apelând la serviciile de consiliere în carieră sau, dacă ești autodidact, poți citi cartea “Designing Your Life” în care academicienii de la Stanford Bill Burnett și Dave Evans îți propun o abordare fascinantă în 5 pași:

  1. Fii curios! – acesta este un punct de pornire fantastic. Conform studiilor, curiozitatea ajută creierul nostru la a învăța lucruri noi, deci este o mentalitate crucială care trebuie invocată când vine vorba de schimbări
  2. Încearcă lucruri noi! experimentarea este o parte esențială a schimbării și ar trebui să fie o parte fundamentală a proiectării vieții/ carierei tale
  3. Refrazează problema (adică privește-o din altă perspectivă) – există o serie de prejudecăți cognitive care ne pot limita gândirea și restrânge alegerile noastre. Într-adevăr, studiile au arătat chiar că modul în care confruntăm lucrurile poate juca un rol semnificativ în ceea ce privește începerea sau amânarea. Prin refrazarea problemelor noastre, putem adesea să privim situațiile într-o lumină nouă și să le oferim soluții mult mai bune
  4. Fii conștient că este un proces! – nu există un punct final și este mult mai puțin despre rezultat decât despre modul în care faci acest lucru. Acest accent pe proces, mai degrabă decât pe rezultat, îți va permite să obții ceva din orice experiență, bun sau rău. Este OK să eșuezi! Doar așa îți poți da seama ce ți se potrivește cel mai bine. Nu?
  5. Cere ajutor! – Burnett și Evans susțin o abordare deschisă, atât ideilor noi, cât și perspectivelor pe care le poți primi de la oameni cu privire la noile direcții, dar și în ceea ce privește feedbackul celorlalți față de acele idei.

Odată cu schimbarea care ar putea fi o prezență tot mai mare în viețile noastre, principiile de bază prezentate mai sus s-ar putea dovedi neprețuite în a ne ajuta să creăm acel fel de viață pe care o dorim.

Sper că trăiești o viață de care să fii mândru. Dar, dacă nu este așa, sper din tot sufletul că vei avea tăria să o iei de la capăt.

Tu ești cel care își creează realitatea, iar acest lucru a fost demonstrat în numeroase feluri, din punct de vedere științific și în cazul meu, în fiecare zi.

Mi-ar plăcea să aud propriile tale experiențe, așa că dacă ai încercat să îți schimbi viața/ cariera, povestește-ne într-un comentariu.